Everyday.jpg

Nu het huis langzamerhand wordt ingepakt, wordt het steeds lastiger dagelijkse dingen te blijven doen. Deze week moet de keuken eraan geloven.  

Gelukkig zijn er lieve vrienden die ons helpen, ook met schijnbaar eenvoudige dingen als het koken van een maaltijd. Het aanbod van Monique kwam right on time: uitgerekend op de dag dat wij ons servies in kartonnen dozen zien verdwijnen, belooft zij voor ons het avondeten te bereiden. Terwijl we dankbaar ‘amen’ zeiden op haar aanbod, dacht zij al aan het menu. “Zal ik anders erwtensoep voor jullie maken?” stelde ze voor. 

De uitdrukking op het gezicht van onze zoon was onbetaalbaar: de aanblik van een luid zingende engelenschaar die de landing in onze voortuin inzette, zou de vervoering niet groter kunnen maken. Erwtensoep?!?! Net nu Paul duidelijk had gemaakt, dat met een half ingepakte keuken zo een bewerkelijk procedé als erwtensoepbereiding er niet inzat. En we hadden al zo lang geen erwtensoep gegeten! Zijn kreet “dank U, Heer!” klonk dan ook buitengewoon gemeend. 

Toen hij eerder die week zijn wensen bekend maakte, hadden wij zijn hoop op erwtensoep inderdaad behoorlijk de grond ingeboord. In dit voorgangersgezin klonk misschien zelfs wel iets van ‘maak je wensen maar aan de Heer bekend’…

Pastor Prince leerde ons al lang geleden if it matters to you, it matters to Him - wanneer iets voor jou belangrijk is, is het dat voor God ook. Zelfs als dat gaat over iets wat je graag (of juist niet!) zou willen eten? Ja, zelfs dan. Hij is betrokken bij mijn leven en het is Zijn plezier om daarin Zijn hart van liefde te laten zien! Paulus brengt dit principe daarom in verband met blijdschap: Laat de Heer uw vreugde blijven; ik zeg u nogmaals: wees altijd verheugd… De Heer is nabij. Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. 

The Message vult deze tekst uit Filippenzen 4:6-7 aan met: voor je het weet, word je je bewust van Gods heelheid, van ‘alles komt goed’. Je wordt rustig van binnen wanneer Jezus de plaats van zorgen inneemt, in het centrum van je leven. 

Erwtensoep of juist niet? Het is een mooie dag!