Een Bijbel. Kan niet zonder!

Maar eerst. Gisteren probleemloos geland in Lissabon en een uurtje gereden naar Caldas da Rainha, waar Marvin en ik in een historisch hotel zitten.

Pastor David is een prachtige kerel, uiteraard voorzien van zuidelijk temperament. Hij liet mij om te beginnen preken in de kerk van zijn moeder, waar het Evangelie van genade nog niet zo wil landen volgens hem. Maar ik was welkom.

Wat ben ik dan toch blij met de Bijbel. Niet om me achter te verschuilen, maar om te ontdekken wat Heer in dit specifieke geval tegen Zijn eigen schapen wil zeggen. Daar gebruikt God Zijn eigen woord voor. Er is op aarde niets zo tastbaar en zo rechtstreeks uit de hemel, als de Bijbel.

Je kunt over van alles enthousiast zijn en over van alles menen dat het Gods belangrijkste gereedschap is. Bijvoorbeeld de gaven van de Geest? Maar zonder Bijbel zou je ze niet goed hebben herkend. En het zou wellicht leiden tot veel spektakel, maar weinig eeuwigheidswaarde.

Ik zelf verwacht het deze trip van openbaring. Een open hemel boven me. Spannend! Maar de instructie die dan komt, verwijst rechtstreeks naar de Bijbel, die ik bij me heb. Daar vind ik tekst en context. De Bijbel is en blijft het meest kostbare gereedschap.

Niets anders bevat zoveel substantie en niets leidt tot zoveel blijvende substantie. Ik zeg dit niet omdat ik toevallig spreker ben. Maar ik gun je de kracht van het tweesnijdend zwaard in je leven. Het wijst de weg, scheidt merg en been en de grootste uitdaging wordt doorboord als was.

Vanavond om 21:00 uur in de volgende kerk in Portugal. Maar dus ook onder jouw dak!

Groeten van Marvin :-)