1.jpg

Tijdens de zomerstop lees je tot 20 augustus een selectie van eerder verschenen Everydays.

In ons huis heeft “de Everyday” een vaste plek in het ochtendritueel. Vast recept: elke morgen, zelfs vóór ’t opstaan. Toch wordt de term “Everyday” bij ons als eerste geassocieerd met het gelijknamige versje. Uitgebracht in 1999 door Hillsong Church, op de eerste CD van Hillsong United die, hoe verrassend, “Everyday” heette – en nu niet gaan neuriën, garantie dat deze de hele dag je systeem niet meer verlaat! 

Kerken over de hele wereld zijn gezegend met de muziek van Hillsong Church. Ook in ons land en onze gemeente worden hun songs veelvuldig gezongen. “Everyday” is niet ‘zingbaar’ in het Nederlands vertaald, maar de tekst luidt ongeveer als volgt: 

Wat moet ik zeggen, Heer? U bent Degene die mij leven heeft gegeven en ik kan gewoon niet zeggen hoeveel U voor mij betekent. Dat u mij gered heeft, Heer, maakt dat ik alles wat ik heb aan U geef om een licht te zijn dat uw naam verspreidt – elke dag. Elke dag leef ik voor U.

“Everyday” bezingt zo een herkenbaar thema van ons hart: ik ben zo dankbaar, Heer, voor wat U heeft gedaan! Mooi om dat nog eens dieper te laten zakken met deze dimensie: Johannes (de apostel die iets begrepen had van “liefde”) zei: “Het wezenlijke van de liefde is niet dat wij God hebben liefgehad, maar dat hij ons heeft liefgehad…” (I Joh. 4:10)

Wow… bedenk nu dit: Jezus die vandaag over jou neuriet: 

Everyday, it's you I live for
Everyday, I'll follow after you
Everyday, I'll walk with you, my Child

Zin om zó met Hem mee te neuriën? Je vindt het originele liedje (met de aanbidders van Hillsong van die tijd!) op https://youtu.be/b0p636xeDVU maar pas op: aan het melodietje zit je een hele dag vast :-)

Tot morgen!