Zoals de meesten van jullie weten, hebben we dit jaar ons eigen land toegevoegd aan de lijst waar we missies ‘naar toe’ organiseren.

De reacties daarop zijn erg enthousiast. Maar soms ook aarzelend: Ik wil misschien wel meedoen, maar wat gaan we dan precies doen?

Twee dingen die vanuit de missies van vorig jaar terug kwamen via onze missionarissen ;-)

  • Wat is onze boodschap toch gaaf, dat moet toch heel Nederland weten
  • Wat bleek dat ik veel meer te bieden heb, dan ik me bewust was

De eerste missie in Nederland is misschien wel in jouw hart: Je mag anders denken over jezelf én over de mensen die jij tegenkomt. Jij hebt véél meer te bieden dan je doorhebt. En die mensen zitten daar véél meer op te wachten dan jij verwacht.

Als onze kinderen in gesprek raken over geloof, dan gaat dat vanzelf en vrijmoedig.  We hebben nog geen één keer meegemaakt, dat mensen negatief reageerde. Eerder heel open en verrast.

Het gesprek hoeft ook niet gelijk over Jezus of het kruis te gaan. In jou, komen ze Jezus Zelf tegen.  Als jij belangstellend bent of gewoon vriendelijk of behulpzaam, dan ervaren zij liefde of zegen. Dan komt er vanzelf een keer gelegenheid om woorden te geven aan ‘waar dat vandaan komt’. Je kunt vandaag beginnen? :-)

Natuurlijk organiseren we als gemeente ook het nodige, waar je simpelweg aan mee kunt doen.

Op zaterdag 9 mei zijn er nazorgers (vrouwen) nodig, voor het Joyce Meyer event. Ben jij bijvoorbeeld zelf gezegend bij één van de Jong en Vrij vrouwenactiviteiten? Dan is het nu misschien jouw tijd om anderen tot zegen te zijn! Even overleggen met je voorganger, hij weet waar je kunt aanmelden.

Tot morgen!

Comment