imageCody: “Nou schat, ik ga heel goed opletten wat jij in januari tijdens Vision Day gaat zeggen. Dit jaar is het ook allemaal uitgekomen!” Marcel denkt ondeugend met grote grijns: “Moet jij niet altijd opletten als ik wat zeg?” Cody ziet alleen de grijns en concludeert dat ik blij ben met haar support. ;-)

Ik sprak gisteren iemand die eerlijk zei: “Afgelopen Vision Day dacht ik dat het nog véél te vroeg was om als kerk op buiten te gaan richten.”

Eerlijk? Dat had ik nou ook!

Achteraf is het makkelijk praten. Maar op die momenten voel ik me net een boodschappenjongen. Hopen dat ik de stem van de Heer goed heb verstaan?!

Het was die dag voor ’t eerst dat mijn aardse pa niet bij een gezamenlijk event was. Hij leefde nog wel, maar was al te zwak. Het voelde toen vreemd om hem na afloop van de ‘grote plannen’ te vertellen. Maar hij bleef onverminderd positief: “Jaaah, dat is goed. De boodschap moet eruit!”

De laatste dag van januari overleed hij. Een rare maand…

Natuurlijk is de EVERYDAY meestal vrolijk of staan er, in mijn beleving, ;-) bijzondere dingen in. Het gevaar is dan een beetje dat mensen concluderen dat ik nooit iets lastigs mee maak. Of dat ik alleen maar lollige emoties ken of in voortdurende verwondering leef.

Het is absoluut waar dat de vrede en vreugde van de Heer er áltijd zijn. Maar ook ik heb regelmatig hulp nodig om daar weer in terecht te komen. Prima toch? Eén van de functies van De Heilige Geest is Trooster. 

Megan zat gisteren voor ’t eerst vrijwillig te schrijven. ;-) Opa was meteen het favoriete onderwerp van ons vrolijke vogeltje. Dat doet wat met je. Vandaag had ik een ‘oude’ jas van hem aan. Zijn favoriete luchtje hangt daar nog omheen. Ik bedacht me: De eerste Kerst zonder aardse pa’tje komt eraan. Even wat wegslikken. En toch…het is precies zoals het op de kaart stond: Geliefde, (o)pa we gunnen je het!

Reken maar dat hij vanuit de kring van getuigen (Hebreeën 12:1) samen met de nodige bekenden –ons- aanmoedigt.

Ik kan het bijna horen: “Kom op Mars, als ze dachten dat de vorige Vision Day heel wat was, maak het dit keer maar vijf keer zo bont!”. :-)

Tot morgen!

Comment