Bij mijn opsomming van alle moois van dit weekend vergat ik bijna het Cool-kamp van Jong en Vrij Amersfoort... Mag ik even een applaus voor de ‘Coole' leiders van onze oudere kids?

Vandaag hoorde ik de terugkoppeling van enkele leiders: het was ontspannen, relaxed, de kids waren lief... Hmm, in niets zoals de kidskampen die ik in mijn herinnering heb :)

Ik hoorde ook hoe een paar kids het gevonden hebben: het mooiste kamp van hun (nog jonge!) leven, de leiders waren echt relaxed, zo cool: we mochten alles wat we wilden...

Dat is leuk, ik zag een plaatje: genade geeft vrijheid. In vrijheid is er alle ruimte om te doen wat je (nieuwe) ik wil. Er is geen dwang of druk, het is relaxed en voelt ‘vanzelf’. Haha: zelfs voor de leiders die over je gesteld zijn! Immers: vrijheid in de veiligheid van genade vraagt geen krampachtig beetpakken, maar rustig meebewegen met wat de Geest aan jouw binnenkant toch al bevestigt.

Voor sommige grote mensen soms nog lastig, dit principe: "Maar laatst dan, toen wilde ik echt iets heel graag - en toen zei één van de leiders…(vul maar in).” Herkenbaar?

Laten we ‘m even ‘afpellen’, zoals dat zo mooi heet. Jij bent in Genade geplaatst - en daarmee niet onder een wet, die zou kunnen zeggen dat jij onhandige of onwijze dingen nodig hebt om gelukkig te worden. Dat is échte vrijheid (lees vandaag even Romeinen 8:15). Je bent geen slaafje meer van: “Als ik dit niet doe, dan loop ik dat mis.”

Je bent óók vrij om je daarin te laten helpen wanneer dat soms lastig is. Zonder veroordeling, met de Genade en Waarheid waar Jezus vol van is. Daarvoor is de gemeente een veilige plek, een vrijplaats om je hart te delen.

Leuk: iedere week op kamp!