De laatste dagen van 2015 lees je in de Everyday waardevolle lessen van het afgelopen jaar geschreven door de voorgangers van Jong en Vrij. Vandaag: pastor Michel Blairon.

Het jaar 2015 begon met een ongeluk waarbij zowel Estrella als haar moeder hun rechterpols braken. 'Leuk….' denk je dan op 1 januari als je in het ziekenhuis zit, ‘dit jaar belooft wat te worden!’ Het is vooral een jaar geworden van herstel. Fysiek, maar ook op het gebied van hart, huwelijk en bediening. Met als klap op de vuurpijl het moment waarop ik ben gestopt als lokale pastor van Hellevoetsluis. Dit is best wel een bijzonder en intensief proces geweest, waarbij je natuurlijk niet over een nachtje ijs gaat. 

Als God roept voor een ander plekje, is het niet altijd meteen duidelijk wat er gaat komen. Je weet dat God een schitterende, hoopvolle toekomst voor je heeft, maar de wandeling er naartoe is niet altijd eenvoudig. Soms lijkt het lang te duren, is er twijfel of je Hem wel goed hebt verstaan in alles. 

Wat mij in die periode inzicht heeft gegeven, is dat je soms zaken uit en van het verleden moet leren loslaten of stoppen (necessary endings). Ze houden je als het ware vast en vertragen je “stiekem”.  Zo kun je niet volop doorpakken naar het volgende wat God je wil laten zien. Dit kan echt van alles zijn:  leunen op familie, werk, pijn uit het verleden, ziektebeeld, wat anderen hebben gedaan en/of gezegd, etc. 

Gelukkig is er genade en leven we uit genade ook al stap je soms verkeerd op de weg. Jezus is erbij en wijst je waar je naar toe mag gaan. Hij neemt mij bij de hand het nieuwe seizoen in.  Abraham kreeg te horen: 'Ga naar het land dat ik je zal wijzen.' …uh Heer, waarop stel ik mijn tom tom in… hallo Heer? ;-)

Veel zegen en geluk voor 2016!