Tijdens de Kerst samenkomsten hebben zo’n 2.800 mensen Jong en Vrij bezocht. Ook bekeken zo’n 120 mensen de livestream van de Kerstnachtdienst in Hellevoetsluis.

Zóveel kostbare zielen in onze gemeente! Natuurlijk zijn er op de ene plek meer geweest dan op de andere. Maar we mogen met z’n allen blij en dankbaar zijn voor het ‘resultaat’.

Soms snappen mensen niet hoe wij één gemeente kunnen zijn. Jullie zitten op –grote- afstand van elkaar? Die afstand levert soms wel uitdagingen op. Maar de voordelen zijn mateloos. En gelukkig heb ik het niet zelf verzonnen! :-)

Toen ik startte als voorganger leerde ik, aan de hand van verschillende Bijbelverhalen, dat je de gemeente als een bootje kunt zien. Ook legde Jezus mij patronen uit voor de (op)bouw van Jong en Vrij. Aan de hand van de wonderbare visvangst.

Toen Hij ophield met spreken, zei Hij tegen Simon: Vaar naar het diepe gedeelte en werp uw netten uit om te vangen. (Lukas 5:4)

Dit gaat om één bootje? Klopt! Maar Jezus zegt dat ze NETTEN (meervoud) uit moeten gooien.

Dat bestaat. De roeping die ik kreeg via Pastor Prince is landelijk. Dat mogen wij als Jong en Vrij gestalte geven. Daarin zijn we één bootje (gemeente), met meerdere netten (locaties/samenkomsten).

Natuurlijk ben je nooit de enige kerk! Er zijn meer bootjes:

En zij wenkten hun metgezellen, die in het andere schip waren, dat zij hen moesten komen helpen. Die kwamen en zij vulden beide schepen, zodat zij bijna zonken. (Lukas 5:7)

Wat maakt ons eigenlijk één? De genade-boodschap. Een boodschap met nieuw geluid t.o.v. wat er eerder klonk. Daar blijkt vis op af te komen…:-)

Handig trouwens: als Pastor Prince in 2015 op RTL5 komt, kunnen wij netten uitgooien. Alsof Jezus het wist…

Dus nog één verlangen: niet zinken! ;-)))

Tot morgen!

Comment