Andrew Murray, een bekende bijbelleraar, begint zijn boek “Als Jezus” (geschreven in 1870!) met de woorden In Christus blijven en gelijk Christus wandelen, twee zegeningen van het genadeleven, die hier in haar eenheid worden voorgesteld. Hij doelt hiermee op de woorden van Johannes: Wie zegt in hem te blijven, behoort in de voetsporen van Jezus te treden. (1Johannes 2:6)

Soms neem ik zo’n oud boekje ter hand om te genieten van de openbaring over genade in de geschiedenis van de kerk. Murray gaat verder: Als vrucht van het leven in Christus komt het leven gelijk Christus. Je zou de goede man toch bijna zondag naast je in de dienst verwachten… 

Jezus volgen is onlosmakelijk verbonden met ‘in Jezus’ zijn. Hoe weet je dan of je ‘in Jezus’ bent? Johannes beantwoordt die vraag een vers eerder: In wie zich aan Gods woord houdt, is zijn liefde ten volle werkelijkheid geworden; hierdoor weten we dat we in hem zijn. (vers 5)

De afgelopen dagen staan we extra stil bij het spreken van de woorden van God. Het mediteren op wat Hij (over ons) zegt. Wanneer je daarvan vol bent, word je vol van Zijn liefde - “kan niet anders”, lijkt de apostel van de liefde hier te zeggen.

Ineens komt mediteren op het woord dicht bij ons jaarthema. Om Jezus te volgen, Zijn ‘gedachten te hebben’ zegt Filippenzen 2:5 letterlijk, is het nodig dat we in overeenstemming met Zijn woorden spreken. Dat helpt, zegt ook Petrus: Spreekt iemand, laten het woorden zijn als van God. (1 Petrus 4:11) 

Na drie afleveringen Everyday beloof ik: ik houd er (voor nu) even over op. Meer aanmoediging nodig? Meld je aan voor de dagelijkse meditatiemail van Pastor Prince (https://www.josephprince.com/meditate). 

Mooie dag! 

Tip: mediteer vandaag op Filippenzen 2:5: Laat onder u de gezindheid heersen die Christus Jezus had.