Al eerder beloofden we je, dat we via deze Everyday ervoor zouden zorgen dat tenminste enkele parels uit de Grace Academy bij je zouden landen. 

Dit weekend was het weer zover: papa en mama hadden tot ’t achtste en nog wel op zaterdag :) Maar hoe gezegend zijn we met zó een powerhouse als deze bijbelschool binnen handbereik. Het onderwerp deze keer: Submission and Authority - Onderwerping en autoriteit in goed Nederlands. 

Nu valt over dit onderwerp veel te zeggen en is bij menigeen met een religieus verleden regelmatig een zekering gesprongen op dit thema. Voor wie écht benieuwd is naar de inhoud, stel ik daarom voor dat je naar de uitwerking kijkt. Kijk, hoe je leiders dit de komende tijd uitleven, vormgeven in hun leven. Ongetwijfeld met vallen en opstaan, maar met het vaste voornemen zich op dit terrein niet (meer) te laten beroven. Schrik niet, wanneer je lokale voorganger hierover gaat spreken ergens in de komende maanden. Bottomline van de dag: dit onderwerp is er om jou te zegenen! 

Gedurende zo’n academy-dag komt altijd meer voorbij dan alleen het onderwerp. Deze keer eentje waarmee we de hele week vooruit kunnen. “Het zit namelijk zo,” zei pastor Erich: “we willen als genade-kerk niet alleen goed zijn in genade, maar ook sterk zijn in ons geloof. Geloof treedt in werking, wanneer we het woord horen. Je hebt het nodig om tussen de twee zondagen, gedurende de week het woord te horen!” 

De beste manier daarvoor? Mediteren (zachtjes spreken) over het woord. Dat helpt: je oren horen, wat je mond uitspreekt en je geloof neemt toe. Nog één citaat: “Meditatie leidt je naar openbaring.” 

Woow… Vandaag beginnen? Mooie dag! 

Tip: mediteer vandaag op Galaten 4:6,7: …omdat u zijn kinderen bent, heeft God ons de Geest van zijn Zoon gegeven, die 'Abba, Vader' roept. U bent nu geen slaven meer, u bent kinderen van God en als zijn kinderen bent u erfgenamen, door de wil van God.