De Everyday van gisteren mocht ik zelf nog een paar keer nalezen. Over mediteren op Gods waarheden kon je hier al vaker lezen. De Bijbel noemt dat een aanrader, lees maar eens Spreuken 4:20-21. Psalm 1 zegt daarover dat je door dit te doen gezegend, gelukkig bent. Gisteren zagen we dat dan zelfs alles wat je doet tot bloei komt (Psalm 1:3).

Twee dingen bleven in mijn gedachten zingen. Ten eerste: wat JIJ doet, komt tot bloei. Kijk, onze God is een God van families. Jezus kwam om Hem als Vader te leren kennen. Wij zijn nu zijn kinderen. Niet oneerbiedig bedoeld, maar nergens in de Bijbel lezen we dat God kleinkinderen of neefjes heeft… Hij heeft heel speciaal JOU op het oog. Meeliften op het geloof van anderen, dicht tegen anderen aan gaan staan om een beetje van Zijn zegen op te vangen: leuk bedacht, maar niet voor jou. 

Hij verlangt - ook een God van relaties - ernaar om jouw relatie met Hem dieper en dieper te zien worden. Hij heeft de zegen in Psalm 1 echt heel specifiek voor JOU bedoeld. 

Het tweede dat me opviel, was dat woordje ‘asah’ voor ‘doen’ of ‘ondernemen’. Zo na de zomer heb ik nogal veel dingen om te ‘doen’. Zaken rond werk, gezin, ja hoor, ook de gemeente vragen mijn aandacht. Voor ik het weet, schiet ik in ‘piekermodus’ en loop ik te mediteren op de dingen die ik nog niet opgelost heb… Ik stel vast dat ook dit ‘doen’ (mediteren over een probleem, een tekort) leidt tot een resultaat, een vrucht: moedeloosheid of vermoeidheid liggen zomaar op de loer. 

Vandaag wil ik alleen mediteren op wat God zegt over mijn situaties. De vrucht daarvan? Die gaat schitterend en sappig zijn, Hij zorgt ervoor! 

Tip: wist je dat je eerdere Everydays kunt nalezen op internet? Check: http://jongenvrij.tumblr.com/archive