Gisteren mocht ik ouderwets vroeg op. Voor velen in Nederland is het dagelijkse kost, voor mij was het even geleden dat de wekker om zes uur ging. De moeite waard: voor ondernemers uit de regio Amersfoort was een ondernemersontbijt georganiseerd. 

Specifiek voor Amersfoort - maar ondernemers vinden we in onze hele gemeente. Bijzonder om zoveel talent, passie en creativiteit bij elkaar te zien voor een vroege kop koffie en een eitje. 

Een startende ondernemer deelde zijn verhaal. Hij sloot af met: “Geniet van de reis: dat doet Vader ook.” Geheel in de lijn met de Everydays van de afgelopen dagen zei ik: “amen!” Vader is betrokken bij jou - en let nu op: dus niet primair bij het doel dat jij jezelf hebt gesteld. Hij vindt jouw hart belangrijker dan alle zakelijke-, opleidings- en privédoelen bij elkaar. 

Als grote en kleine ondernemers, huismannen en vrijwilligers, pastors en loonwerkers behalen we vervolgens doelen, hoger dan we ons ooit konden voorstellen. Dat is zo leuk: Door de kracht die in ons werkt, is Hij bij machte oneindig veel meer te doen dan wij vragen of denken (Efeziërs 3:20). Je staat dan versteld van wat Vader doet, hoe ver Hij jou brengt. Hij geniet, samen met jou, van de weg daar naartoe. 

Oneindig veel meer… Dat is een energie die de wereld versteld doet staan. Een paar verzen eerder legt Paulus uit hoe dit tot stand komt. Door de liefde van Christus te kennen - die alle kennis te boven gaat. Ook legt Hij uit hoe dat dan werkt (vers 18): met alle heiligen… 

Met broers en zussen samen ontvangen we steeds meer van Zijn liefde. Leuk, zo’n ondernemersontbijt, vrouwenkoffiemorgen, moeders-connect, mannen-event, kring of ander samenkomen van ons, de heiligen. Dáár is Jezus’ liefde zichtbaar! 

Tot morgen!