We hadden er met vrienden wel over nagedacht. Hoe grappig zou het zijn, wanneer we zouden bloggen over dingen-die-je-beter-niet-kunt-doen. Van die enorme faalgebeurtenissen en blunders, waarin sommige mensen beter zijn dan anderen. Tot een gezamenlijke blog is het (nog) niet gekomen. 

Dit weekend deed ik wel een poging. Ik was blij met een paar mooie stukken echt rundvlees (als: van een echte koe) die erom smeekten verwerkt te worden tot een heerlijke stoofschotel. Het familiediner op zondag was het doel.

Stoven is tijd nemen, dus deze kok stond zondagmorgen vóór kerktijd in de keuken om groenten te snijden, samen met het vlees even aan te zetten en in een (uiteraard zelfgemaakte) bouillon met een scheutje wijn in de cooker te leggen. Dat moest fijn worden. 

Zondag einde van de middag had ik door een kleinigheidje gewaarschuwd moeten worden: hoewel de cooker in de bijkeuken staat, had ik in de verte de geur van laurierblad, jeneverbes, tijm en rozemarijn moeten ruiken… Toen ik rond een uur of vijf argeloos de bijkeuken instapte om de laatste hand te leggen aan… drong het nieuws tot me door. 

Waar de cooker een constante temperatuur van 80-90 graden garandeert, ideaal voor een stoofje, had ik zondagmorgen het knopje ‘warmhouden’ ingedrukt. Nu is dit geen foodblog, maar de korte toelichting is dat vlees niet gaar wordt van tien uur op 30 graden baantjes trekken… 

Soms heb je van die dingen-die-je-beter-niet-kunt-doen - en misschien denk jij ‘ik ben er goed in’. Geeft niets: Vader houdt niet minder van je, Zijn genade (daarmee Zijn zorg, wijsheid en gunst) zijn nieuw voor jou elke dag, maken jou unstoppable

Lijkt het dan eens ‘mis’ te gaan? Dan eet je toch gewoon op maandag een zondags diner? 

Mooie dag!