5.jpg

Het is weer hoogste tijd voor een update uit huize Gaasenbeek. Wat kun je gek zijn op kids! Soms moet je even door alle gedoe, drukte en verantwoordelijkheden heen kijken. Maar dan snap je waarom God ons wilde, ondanks al ons gedoe. ;-)

Amber en Megan begonnen een week of twee geleden ineens allebei spontaan te ‘evangeliseren’. Niet met een kistje op het schoolplein, maar op geheel eigen wijze.

Amber liep een liedje te zingen van de Make Some Noise kids cd. ‘God heeft alle macht, meer dan jij ooit dacht, oooowohoho, die power is mijn kracht’. Haar beste vriendin nam het over. Er werd een voorstelling gegeven in de klas en spontaan over God gepraat. Nu gaat er een eigen cd'tje mee voor het vriendinnetje en haar moeder begint mooie vragen te stellen.

Wij zijn altijd een beetje voorzichtig met het gehalte kerkpraat. We proberen voor de meiden te voorkomen dat alles voortdurend in het teken staat van mijn pastor-zijn. Maar we leven wel gewoon ons geloof. En verhip, dan komt het er ineens uit.

Megan is meer het rigoureuze type. Cody maakt bij ons op kantoor alle preek cd’s voor Jong en Vrij. Af en toe mislukt er één en die belandt dan in de prullenmand. Megan had er één uitgehaald en op haar slaapkamer in de cd-speler gestopt. Daar val je lekker mee in slaap?!

Vorige week toen ze een vriendinnetje op bezoek had, dacht Cody ineens: ‘Wat hoor ik nu toch?’. Daar zaten twee meisjes van vijf het fundamentenhoofdstuk ‘genezing en gezondheid’ te luisteren.

Ik dacht: dat doe je alleen met gasten als je liever hebt dat ze snel vertrekken. Maar bij kinderen werkt schijnbaar alles anders….

Tot morgen!

(De genoemde kids cd is binnenkort verkrijgbaar op zondag na de samenkomst).