imageEVERYDAY nummer 100! Die moet natuurlijk extra feestelijk zijn! Bijna romantisch. Met een dosis vermaak en ontspanning.

Dat kan dus niet anders dan over de tandarts gaan.

De ligstoel die in ontspannen stand glijdt. De lamp erboven, die het solarium-gevoel versterkt. Je mag je mond open laten hangen en onbeperkt kwijlen. Alles wat je normaal doet als je slaapt? Hoe relaxed? :-)

Je hoeft zelf hélemaal níets te doen. Deskundige ogen die boven een mondkapje geruststellend naar je kijken. Eventuele slechte adem wordt je zelfs bespaard? ;-)

Zilver gereedschap die als blinkende sieraden je leven verrijken. Nieuwe luchten, geluiden en een heerlijk, gratis bekertje helder bronwater. Mét gratis refill.

Zoals je merkt, doe ik een poging om de tandarts in het rijtje van wellness-, strand-, bos- en IKEA bezoekjes te krijgen. :O

Puur eigenbelang. Soms voel ik mee met de tandarts. Bij ‘geen gaatjes’ stróómt de dankbaarheid richting de tandarts. Maar bij een rotte kies, is hij ineens angstaanjagend?

Echter: de tandarts maakt een kies niet rot. Dat het pijn doet als je de kies aanraakt, daar kan de tandarts niets aan doen. Als hij de kies laat zitten, is hij een slechte tandarts. Maar als hij ‘m eruit trekt en daarbij pijn veroorzaakt is hij ook spontaan handlanger van de duivel? :-)

In feite is hij natuurlijk redder van de kwaliteit van je leven. Net als een bedienaar die soms héle scherpe dingen zegt.

Ik zal binnenkort wat voorbeelden laten zien van Jezus en Paulus. Zij maken soms pijnlijke dingen bespreekbaar. Dat voelt niet altijd leuk. Maar het redt ongezonde gebieden in jouw en mijn leven!

Gelukkig is de bedienaar niet altijd tandarts. Want daar wil ik maar één keer per half jaar heen!  :-)

Ook gaan wij niet meer naar de hel. Dus zijn tijdens het opereren sowieso verdoofd tegen helse pijn. ;-)

Tot morgen!

Comment