Vanavond zijn we met de huiskringen uit Rotterdam (incl. buitenwijken) bij elkaar. Als ik dit schrijf hoor ik in de geest meteen gepruttel: Krimpen is geen Rotterdam, Pernis is platteland etc. :-)

Eenmaal in de kern van de stad is er meteen tweedeling tussen Noord en Zuid. De genade moet nog wat afstand overbruggen? In ieder geval liggen er vast genoeg bruggen over de Maas. Of die van Zuid naar Noord liggen of andersom, dat kan een leuke discussie opleveren. Het zijn natuurlijk allemaal onschuldige pesterijen. Feit is dat we een lijstje hebben met 76 mensen en dat er daarvan 69 komen. En een baby. :-)

Het is apart en mooi om te zien hoe mensen een stad in hun hart kunnen hebben. Die ervaring hadden we al met Pastor Jasper & co, die Amsterdam omarmen. Wéér een sterke overeenkomst (brug?) tussen Amsterdam en Rotterdam! ;-)))

Je ziet ‘de stad’ in de Bijbel ook een grote rol spelen. Gods plan daalt ook neer als een stad: ‘het hemelse Jeruzalem’. In onze visie geven we daar zo woorden aan: Mensen die visie hebben om de stad hogerop te brengen. Open staan voor alles wat de glorie van Jezus kan uitwerken.

Als je alle uitdagingen en problematiek van een stad ziet, kan de moed je in de schoenen zinken. We zijn zo klein. Wat kunnen wij nu betekenen? Hoe gaan we mensen bereiken, laat staan helpen? Maar het Evangelie van genade bevat het antwoord op alle uitdagingen.

Wat er ook ontbreekt aan mensen of middelen. Als de genade consequent centraal staat, dan gaat dat allemaal tevoorschijn komen. Ook alle -nog- benodigde ‘bediening’. Alles groeit door de overvloed van genade en de gift der gerechtigheid (Rom. 5:17)

Tot morgen!

Comment