Gisteren werd Megan 5 jaar. Megan is de vrolijke lolbroek die ons er steeds aan herinnert hoe lekker lachen is.

Behalve dat ‘Meggie’ weinig nodig heeft óm te lachen, houdt ze ook graag iedereen voor de gek. Niet gemeen, maar gewoon lollig. En dat werkt aanstekelijk.

Dat ondervond ook David Youngren die afgelopen week via Amsterdam naar Tanzania wilde vliegen. Hij miste echter zijn aansluiting en strandde dus op Schiphol. Enige KLM-frustratie ten gevolge.

Natuurlijk had ik een lollig advies: Relax, sit down, keep your feet on the ground…Weinig keus? Als je vliegtuig weg is, blijf je vanzelf met beide benen aan de grond?! :-)

Toen hij aansluitend door de douane moest om in een hotel te kunnen overnachten, kwam er nog een Hollandse verrassing. Enkele jaren geleden had hij te snel gereden met een huurauto. En dat wilden ze nu graag afrekenen. :-O

Het bedrag was aardig opgelopen, dus heb ik hem hartelijk bedankt voor zijn bijdrage aan ons begrotingstekort. Leuker kunnen we het niet maken? Ik zal jullie alle stingy graceless Dutchie-grappen die ik om de oren kreeg besparen. Niettemin: Lachen helpt tegenslag relativeren. Geleerd van de Joden.

Nog even wat anders. Tussen alle reizen en ontwikkelingen door ben ik o.a. bezig met….tromgeroffel….het jaarthema 2015. Ik zie steeds meer en duidelijker wat er op de hemelse agenda staat. Kort samengevat? Heerlijk! Meer woorden én plan van aanpak volgen.

Mag ik je vast vragen om Vision Sunday op 11 januari in je agenda te zetten? Sommige mensen nemen dan vanwege de reis ‘een vrije dag’ en komen niet. Dat wil ik ten zeerste afraden. En dat is geen dolletje! ;-)

Tot morgen!    

Comment