Vanavond weer Bijbelstudieavond. Deze doordeweekse samenkomst vindt dit keer gezellig plaats in Nijkerk!

Wat jullie uiteindelijk zien, komt er daar in een uurtje uitrollen. De voorbereiding kost wat meer tijd. Soms één uur per 5 minuten studie. Misschien leuk om wat meer te vertellen over mijn voorbereiding van zo’n avond?

Die begint vaak in de week ervoor. Omdat ik weet dat er Bijbelstudie aan komt, houd ik mijn ogen en oren open voor ‘signalen’ hierover van de Heer. Ik wil van Hem horen waar het over moet gaan! Na de eerste keer over ‘de diepte van de Liefde’, wist ik in ieder geval dat we er nog niet klaar mee waren. Ging niet diep genoeg? ;-)

In de week richting de volgende studie lees of hoor ik meestal iets, waarin ineens een thema oplicht. Of in dit geval: een element wat het thema verduidelijkt.

Dit keer zat ik nietsvermoedend een preek van Graham Cooke te kijken. Ineens begreep ik dat het over onze gedachtenwereld moet gaan. Er lichtte aan mijn binnenkant iets gaafs daarover op. In een Bijbelgedeelte dat hij gebruikte!

Als wij onder druk komen door een bepaalde situatie, zijn er twee mogelijke reacties. Omdat wij vaak zeer beperkte mogelijkheden zien voor oplossingen, maken wij het meestal eerst érger in ons hoofd. De situatie was op zich al beklemmend, maar zodra wíj er over na gaan denken, wordt het pas echt vervelend?! :-O

De tweede reactie is, dat we Gods gedachten erbij laten. De uitdaging is, dat die op een totaal ander, veel hoger level zitten:

Efeziërs 3:20  Hem nu Die bij machte is te doen ver boven alles wat wij bidden of denken

De kunst is om Zijn denken -en daarmee mogelijkheden!- in te stappen. Dat domein gaan we vanavond -leren- betreden! Tot zo ver de reclame ;-)

Anyway, maandagavond de eerste teksten aan papier toevertrouwd. Dinsdag verder op gekauwd. Dinsdagavond de vorige studie bekeken. Woensdag de puntjes op de i en een Powerpoint maken.

Poeh Poeh! Vrij vertaald: Ik hoop dat jullie eruit halen, wat erin is gestopt! ;-)

Tot vanavond en anders tot morgen! 

Bekijk de studie via deze app! De livestream start om 20:15 uur. De doordeweekse samenkomst, waar de studie onderdeel van is, vindt dit keer plaats in Nijkerk. Deze start om 20:00 uur. Check www.jongenvrij.nl voor de specifieke locatie.

Comment