Gisteren maakte onze koninklijke familie bekend, dat zij Koningsdag 2016 doorbrengen in Zwolle. Grote blijdschap in de Overijsselse hoofdstad, koninklijk bezoek; dat maak je niet elke dag mee. Grote consternatie ook voor allen die bij de voorbereidingen betrokken zijn. 

Dat terwijl onze koning zijn best doet om alles zo relaxt mogelijk te houden. Een bezoekje, gewoon een ongedwongen samenzijn met de bevolking. Aan koning Willem en zijn gezin zal het niet liggen. 

In onze samenkomsten zijn we eigenlijk getuige van een vergelijkbaar evenement. Uiteraard de Geest van Jezus onze Koning leeft in ieder van ons, maar wanneer we in een dienst bij elkaar komen, wordt Zijn positie en bijzondere rol in ons leven extra geaccentueerd. Zijn volk verzamelt zich, om Hem te eren voor wie Hij is. 

Voor een ontmoeting met de koning van Nederland zou je je misschien wat opdoffen. Voor een ontmoeting met Koning Jezus is dat niet nodig. Hij voorziet je van een perfecte garderobe (zijn jas van rechtvaardigheid). Hij wast je extra schoon en fris met Zijn woorden over jou. Aftershave of een creme? Niet nodig. Hij zalft jouw hoofd met olie die je perfect verzorgt. 

Zijn bezoek aan de “stad” die gemeente heet, is ook nooit zonder effect. Waar Koningsdag wordt afgesloten met de vuilniswagens die de straten schoonvegen, heeft een ontmoeting met Koning Jezus direct positieve effecten in je dagelijks leven – in hoe jouw straatje en je huis eruit zien. 

Niemand in Zwolle zal Koningsdag willen missen. Ik herken dat verlangen wel – als ’t gaat om het samenkomen met Koning Jezus. Woensdag is ’t weer zo ver: in Nijkerk deze week. Echt de hartelijke uitnodiging én aanmoediging om erbij te zijn! ’t Wordt feest!

Tot morgen!