We begonnen de gemeente vanwege de genade. We zijn gemeente door de genade. En we zullen stralende bruid worden dankzij genade.

Door ‘de waan van de dag’ raken wij soms afgeleid van die waarheid, dat het alleen genade is wat werkt. We passen dat rustig minimaal of als laatste toe, in de situaties waarin we terecht komen. We hebben bovendien liever dat alles goed gaat. We doen het liever goed. Dat zou je kunnen verwoorden als: we hebben liever geen genade nodig?

Check of jij nog fris in de genade staat!

Eén van de beschrijvingen van genade is gunst. Gunst is niet alleen vergeving voor je fouten ondanks dat je dat niet verdiend. Gunst is dat de Heer dingen voor je regelt, deuren voor je opent of effecten veroorzaakt in je leven. Dingen die je totaal niet verwacht, voor mogelijk hield of waar je normaal hard of veel voor moet werken.

Mijn kinderen hebben gunst bij mij. Ondanks dat er geen reden voor is, vind ik het gewoon superleuk om ze te verrassen. Ze te verwennen (zonder dat ze verwend raken). Mogelijk voor ze te maken wat ze zelf niet kunnen. Als ik dat doe, dan heeft mijn papa-hart dikke pret. :-)

Hoeveel te meer Gods Vaderhart? Ja, maar waarom gebeurt dat dan niet vanzelf? Omdat dit in de geestelijke wereld door geloof werkt. Je wordt als volwassene behandeld en je verwacht dat God het wil. Om die reden vraag je er ook om. Niet omdat God het anders niet wil geven, maar omdat Hij jou met je hart en je tong heerschappij (volwassenheid = autoriteit) heeft gegeven.

Niet kinderachtig doen en ongezonde dingen vragen. Gewoon dingen die goed en gezond zijn, het leven leuker maken en waar anderen niet tekort aan komen.

Tot morgen!