Tijdens de zomerstop lees je tot 16 augustus een selectie van eerder verschenen Everydays.

Toen ik deze serie van Everydays ging schrijven, moest ik mijn Annemarie beloven niet over haar, noch over de kinderen, zelfs niet over ons hoogbejaarde konijn (hij deelt in de zegen van een lang leven) te schrijven. Zij beloofde niet op de Everyday te reageren op Facebook. Hoera, vandaag dan toch een inwonende huisgenoot gevonden die niet onder dit verbod viel!

Groot was de schrik hedenmorgen toen een naaktslak zich over onze deurmat bewoog. Gelukkig ging ie niet heel snel. Ik kon ‘m inhalen en buiten de deur zetten. Zulks onder uitroepen van bewondering van de vrouwelijk bewoners van ons huis (not). Blij dat ik als man in het huis mijn rol kon nemen met zo’n kruipend dier. Het sprak wel niet en het was ook niet zo sluw als de slang, voor mij was mijn heldendaad het beeld van compleet herstel na wat er mis ging bij Adam. 

Mooie aanleiding om nog wat te mediteren op de woorden van Bayless Conley naar Romeinen 5:15: de genade die God geeft gaat de overtreding van Adam vèèèèèèèr te boven. En even later in het zelfde vers: de genade die God aan alle mensen schenkt door die ene mens, Jezus Christus, is veeeeel overvloediger. Dat is onze God: de God van altijd veeeeeeel meeeeer! 

Wat heb jij vandaag nodig? Heldenmoed om jouw rol als man te nemen? Wijsheid om je man bij te sturen? Gunst op een lastig gesprek? Vrede in een wereld vol vraagtekens? Bij jouw Vader is dit alles in overvloed beschikbaar! Geniet van Zijn ruimhartige voorziening!

Fijne dag!