Cody en ik zijn bijna twaalf jaar getrouwd. Ze wist absoluut niet waar ze aan begon. :-) Ze wist alleen dat ik geloofde en dat mijn leven in het teken stond van ‘God dienen’. Ik ben haar oprecht zo dankbaar dat ze haar familie en omgeving heeft achtergelaten om met mij te leven.

Nu zijn we zoveel jaar later en ze blijkt zo’n zegen. Los van de liefde en de beauty die ze heeft meegebracht is ze mijn grootste hulp in het opbouwen van de gemeente. Ik wist ook niet waar ik aan begon, maar het is beter dan mijn beste voorstellingsvermogen.

Sommigen zullen bovenstaande leuk vinden, anderen mooi, weer anderen aandoenlijk. Maar vanuit het hart is het ook geestelijk en heet het eren. Ik heb zojuist Cody geëerd.

Mensen die ons niet kennen kunnen denken: gelikt voorgangersverhaal? Daar gaat zogenaamd nooit iets verkeerd, maar ondertussen? Natuurlijk zijn er uitdagingen geweest en is Cody niet foutloos. Maar behalve dat ik zelf meer gebreken heb, noem je bij eren juist het goede.

God kiest het foute niet in gedachte te houden en benoemt het goede. Als je op diezelfde manier mensen om je heen eert, dan zal je ervaren dat Gods Geest daar als het ware met kracht ‘amen’ op zegt. Daarom voelt het goed! Het geeft vrede (tevredenheid) en vreugde (lach op je gezicht).

Religieuze geesten zeggen: ‘Je mag geen mensen eren’. De duivel adviseert altijd precies het tegenovergestelde van God. God eert namelijk wel mensen:

Johannes 12:26 …wie Mij dienen wil, die zal mijn Vader eren.

Hier staat niet: Wie Jezus wil dienen die moet de Vader eren. Hier staat dat wie Jezus dient, door de Vader geëerd wordt. Wauw, God eert Cody ook…

Tot morgen!