Een van de dingen die afgelopen zaterdag heel mooi was, is het principe van promotie. Hogerop komen. Dat slaat op alle gebied, maar als voorbeeld neem ik even werkgever en werknemer.

Stel dat je werknemer bent, dan zegt de Bijbel bijvoorbeeld: als je tot geloof komt, blijf dan waar je bent. Blijf werknemer. Dat klinkt niet perse aantrekkelijk, dus waarom staat dat er? God zegt dat we op die plek eer gaan beoefenen. Ik ga de belangen van mijn baas boven die van mezelf stellen.

Ik spreek positief over mijn baas. Ik bid voor hem en het hele bedrijf. Ik doe mijn werk zo goed als ik kan. En alles wat de Heer verder inspireert. Nu ben je aan het (respect)eren. 

Wat is Gods plan daarmee? Doordat je jezelf als het ware vernedert, wordt God groot door en om je heen. Dat hebben we vaak helemaal niet zo door, omdat het altijd een poosje duurt voordat geestelijke realiteit zichtbaar wordt. Maar wat er onmiddellijk gebeurt, is dat je baas gezegend wordt.

Dat gaat opgemerkt worden en daar doorheen gaat God jou verhogen. Je gaat toenemen in je kwaliteiten en -geestelijke- principes bijleren. Meer van Gods natuur. En God kan het hart van je baas 'bewegen' om je promotie te geven of je weg laten kopen (geldt niet voor huwelijk ;-)).

Nu ben je niet zelf hogerop geklommen, maar God heeft je verhoogd. Dus blijvend, zonder risico. Als je dan op de volgende plek weer trouw bent, kan God zomaar doorgaan en je bijvoorbeeld zelf over mensen stellen t/m eigen bedrijf of bedrijven.

Zeg vandaag met je hart: Dat wil ik Heer! Op Uw manier, door U door mij.

Tot morgen