Toen was het weer maandagochtend. Met een stevig windje. Handig om onszelf eraan te herinneren dat dit in de geestelijke wereld ook zo is. Daarom ook goed om zowel bemoedigd als beschermd je week in te gaan! Het onderwerp van afgelopen zaterdag Grace Academy helpt daarbij.

De eer van God heeft te maken met hoog achten. Soms moet je daarvoor jezelf lager achten. Even opletten, want er zit een verschil van hel en hemel, tussen vernederd worden (door een ander/de duivel) of jezelf vernederen (voor God en voor wie God vraagt).

Jezelf lager achten of jezelf vernederen heeft absoluut niets met minderwaardigheid te maken! Daarom moet dit onderwerp vanuit genade (voorziening) besproken worden en niet wettisch (eis). Maar dan is het ook geweldig!

Toen de duivel in de woestijn Jezus probeerde te verleiden, notabene met behulp van Gods woord, trapte Jezus daar niet in. ‘Jezus, neem dit, doe dat, dat kun je nu toch goed gebruiken?’ Ondanks de uitdagende omstandigheden antwoordde Jezus uiterst nederig met de strekking: Het gaat niet om Mij. Het gaat om wat God vindt.

God hoger achten, Hem eren, was Zijn bescherming! Hierdoor kreeg de duivel met de God van Jezus te maken en gaf hij op. En God zorgde voor Jezus.

Wij klein, God groot. Niet wij gekleineerd, maar wij met een hele grote God onze week in. Hoe lekker is dat?! Zo kun je ook je omgeving (leraars? leraressen? je baas? collega’s?) eren. Dat maakt God met jou alleen maar groter. Als dat geen bemoediging is?!

Later meer over hoe te eren. Voor nu: start met God te eren door te zeggen: U bent groot!

En ken jezelf de juiste maat toe ten overstaan van Hem. Fijne dag! :-)

Tot morgen!