Ik weet dat het zondag is en dat weinig mensen wat over een sportschool willen horen, maar hear me out.

Het lekkerste moment op de sportschool is voor mij het douchen na afloop. Ze gaan er daar schijnbaar vanuit dat ik geen vinger meer op kan tillen. Want de douche gaat aan d.m.v. een bewegingssensor. ;-)

Op zich ideaal. In volledige tegenstelling met alle andere apparaten in het gebouw hoef je echt ff helemaal nix te doen. Je gaat onder de douchekop staan, de sensor registreert dat en de kraan gaat open. Halleluja!

Alleen….

Het ding is zo enorm gevoelig. Afgelopen week tijdens het afdrogen zwaaide de handdoek per ongeluk langs die sensor. En ik stond niet ver genoeg weg. Tuurlijk! Opnieuw beginnen met een half natte handdoek. :-)

Nu komt de moraal.

Op zondag kan er veel ‘geweld’ zijn in de dienst. Alles en iedereen kan dansen en handen in de lucht steken. Misschien doe jij zelfs wel mee.

Maar de hemelse douche gaat niet aan? Geen gevoel? Geen liefde?

De hemel heeft een super gevoelige bewegingssensor. Maar die sensor registreert alleen beweging van jouw hart. Je kunt alles bewegen, maar als jouw hart niet meedoet, ontvang je niets.

Als jij aan je binnenkant niets ervaart dan kun je daar dus wat aan doen! Beweeg je hart maar eens voor God: Ogen dicht, richt je binnenste helemaal op Hem en maak dan je behoeften en verlangens bekend.

Sluit je ook niet af vanwege dingen die jou niet aanspreken. Wees volwassen en zeg in je hart: Ik verwacht het hélemaal van U Heer.

Trouwens, mensen die zich bekeren zwaaien in hun hart met een witte vlag. Dan zie je die sensor altijd prima werken! ;-)

Tot morgen!

Comment