imageDe samenkomsten in Hellevoetsluis zijn in een sporthal met zwembad. Met koffie in het horecagedeelte. In dat gedeelte staat ook een podiumpje voor wanneer er wedstrijdjes zijn in het pand. Bedoeld dus voor de nummers één, twee en drie.

Amber sprong op het hoogste podium en riep: ‘Ik ben de Koningin!’ Een ander meisje stond op nummer drie en zei: ‘Ik ben de grotere Koningin.’ Logisch! Drie is meer dan één, toch? 

Dat is het voordeel als je net leert tellen en rekenen? Daardoor zijn kinderen blijer met een derde plaats dan veel volwassenen. ;-)

De recente conclusie rond het Nederlandse voetbal was echter dat “we” onnodig verliezen omdat we onvoldoende winnaarsmentaliteit hebben. Beetje slappe hap: Wat maakt het uit dat we verliezen?

God lijkt totaal geen hekel te hebben om juist het hoogste podium te halen:

Deuteronomium 28:13 De HEER zal u altijd de eerste plaats laten bekleden en nooit de laatste.

Wel is er soms een verschil tussen wat wij in de wereld als eerste plaats ervaren en hoe God dat ziet. Jij bent uniek en God wil dat jij tot jouw potentie komt.

Ik wilde ooit graag kunnen preken zoals Pastor Prince. Totdat de Heer vroeg: Waarom wil je niet als jezelf preken? Word dáár de beste in.

Dat is niet beter maar ook niet minder dan een ander. Het is gewoon uniek. Dan heb je altijd de eerste plaats. We leren van leraars (voorbeelden) en daarna groeien we door naar volwassenheid. Oftewel, originaliteit.  

Dan ben je dus ook niet belangrijker dan anderen! Heel handig wat Jezus daarover zei: Velen eersten zullen de laatsten zijn en velen laatsten de eersten.

Trouwens prima om bij sport te willen winnen! En van de duivel natuurlijk. ;-)

Tot morgen!

In verband met de vakantie van pastor Marcel plaatsen we deze week elke dag een al eerder verschenen Everyday.

Comment