Vandaag zat mijn agenda in mijn beleving eigenlijk te vol om een goeie EVERYDAY te schrijven.

Weet je wat er als eerste omhoog kwam? Varianten van ‘veroordeling’!

Ik ben het commitment aangegaan. En nu kom ik dat niet na? En dat deed ik toch in geloof? Waar is dan nu dat geloof?

Als ik zulke gedachten de vrije loop laat, dan ben ik in no time bij: Mensen rekenen er op. En als ik nu ff snel wat schrijf en het is niet leuk? Dan haken mensen teleurgesteld af?

Wauw! Het schrijven van EVERYDAY is iets wat goed is om te doen! Mijn eigen vrouw wordt er regelmatig vrolijk van. Toch schat? En een enkeling leert er zelfs wat van. ;-) We gaan lekker?! Dit is spontaan veranderd in een steen om mijn nek?!?!

Romeinen 8:1 Dus is er nu geen enkele veroordeling voor wie één zijn met Christus Jezus.

Wij zijn al blij met deze tekst, maar we interpreteren hem vaak nog als volgt: Omdat we nu in Christus zijn (= één met Hem), hoeft er geen veroordeling meer te zijn. Veroordeling hoeven we niet te accepteren?

Maar dat staat er niet. Er staat: Er IS geen enkele veroordeling in Christus. Het bestaat daar gewoon niet! Als ik dat geloof (besef), dan zijn al die gedachten van oordeel ontkracht! Je onderbreekt ‘de ketting van aanklachten’.

Als dat niet meteen lukt, moet ik even mediteren op het feit dat ik werkelijk in Christus bén. Dus één met Jezus. Kan Hij onder enige vorm van veroordeling zijn? No way! Dus ik ook niet!

Met andere woorden: Time is up! :-)

Tot morgen! 

Disclaimer: Dit is geen extra aanmoediging voor mensen die zonder reden last minute hun taak afbellen op zondag. :-)

Comment