Dankjewel aan iedereen die de afgelopen negen dagen met ons heeft meegeleefd rond onze reis naar China. Samen met pastor Chris, zijn vrouw Heleen en hun meiden hebben we genoten van een heerlijke week van ‘fellowship’. We zijn broers en het is geweldig om een week lang rustig de tijd te hebben die relatie te koesteren. 

Er gebeurde nog meer, zoals je in de ‘verse’ Everydays van de afgelopen tijd hebt kunnen lezen. De Heer had net voor onze terugkeer nog een leuk ‘toetje’.

Gedurende de week hebben we meerdere keren gesproken met leiders van de lokale kerk, een officiële Drie-Zelf-Kerk. In deze gemeenschap wordt op zondagen vaak een boodschap gepreekt die de nadruk legt op het belijden van zonden en het inzien van de zondige staat van de mens. 

In ons laatste gesprek spraken de leiders eigenlijk uit, dat de gelovigen veel duidelijker mogen gaan horen, hoe zij door genade en uit geloof rechtvaardig zijn voor God, dat het volbrachte werk van Jezus genoeg is voor hun leven. Ze besloten deze week het grote leidersteam deze richting voor te leggen en hierin een duidelijke keuze te gaan maken. 

De volgende ochtend kreeg ik een berichtje van één van de leiders. Hij schreef: “Dank jullie wel, dank Vader dat we elkaar hebben kunnen spreken. Bid voor onze kerk… We zien de ontwikkeling in deze richting (van het Evangelie van Genade) als zó belangrijk. We willen graag onze voorganger blijven bemoedigen en helpen, zodat hij in staat zal zijn vooruit te bewegen en de kerk zich verder kan ontwikkelen. Dankjewel Jong en Vrij voor de samenwerking die er is!” 

Wanneer jij verbonden bent aan Jong en Vrij, draag je bij aan dit werk. Een hartelijk “dankjewel!” voor jouw gebed voor de kerk van China!