De laatste dagen van 2015 lees je in de Everyday waardevolle lessen in het afgelopen jaar van de voorgangers van Jong en Vrij. Vandaag: pastor Willem de Vink. 

Dankbaar kun je zijn voor de grote dingen van God, maar ook voor al het kleine. Ik ben iemand die graag ver kijkt en groot droomt, maar ik kan ook goed focussen op een enkel detail. 

Zo ben ik blij met de grote visie van onze senior pastor Marcel Gaasenbeek om overal in de wereld gemeentes te zien schitteren met de Geest van genade. Ik zie het voor me hoe die invloed een andere wereld schept, waarin steeds meer mensen Jezus zullen gaan herkennen. Ik ben blij dat ik daar dit jaar weer aan bij mocht dragen, zoals in Den Haag, maar ook in China, Israël en Polen.

Maar ik ben net zo blij met dat ene verhaal van iemand die me laatst vertelde dat Jezus hem had genezen van hooikoorts. Of met het moment dat een jonge vrouw ineens door had dat ze haar vader mocht vergeven en daar in mijn bijzijn de moed voor kreeg. 

Onze God doet grote dingen, maar Hij is ook groot in het kleine. Daarom geniet ik van een stil moment met mijn vrouw Marian. Glaasje wijn, muziekje, allebei in een boek verdiept. We hoeven elkaar niets te zeggen om toch te weten dat we van elkaar houden. 

Op een avond zag ik bij mij om de hoek de zon als een grote oranje bol in de Maas zakken. Dat was weer zo’n groots, maar tegelijkertijd simpel alledaags moment. Alsof God me een knipoog gaf en me toefluisterde dat ik deel uitmaak van zijn grote, meeslepende plan, maar ook van zijn liefdevolle, veilige zorg. Die zon zei als het ware dat mijn hemelse Vader elke dag zijn licht in mijn bestaan brengt en zegt: ‘Willem, Ik hou van je, jij bent waardevol voor mij’. Dat maakt me stil en dankbaar.