In de aanloop naar de jubileumdienst van zondag verschijnt er deze week iedere dag een verhaal op Facebook van iemand uit Jong en Vrij. Verhalen van verschillende mensen die ieder via hun eigen route bij de gemeente zijn gekomen. 

Uit elk van die verhalen spreekt dankbaarheid voor Gods trouw, Zijn liefde, Zijn vermogen om mensen op te zoeken en Zijn vaste voornemen hen nooit los te laten. Wanneer ik deze verhalen lees, word ik ook zó dankbaar voor de gemeente. We zijn tien jaar onderweg en zóveel mensen hebben herstel, leven gevonden in Jezus door de gemeente. 

Hebben wij ’t daarmee allemaal gesnapt en helemaal 'the right thing' gedaan? Nee, dat niet. En dat maakt direct duidelijk waarom we zó blij zijn met Gods genade. Die hadden en hebben we in de eerste plaats zelf heel hard nodig. 

We hebben wel ontdekt hoe Hij met onze eigenheid aan het werk gaat, ons meer en meer bruikbaar maakt om voor anderen iets te betekenen. Dat maakt dankbaar en nederig. Dank U Vader, dat we in Uw reddingswerk worden meegenomen! 

Het lezen van verwachtingen in deze getuigenissen maakt ook dat ik me uitstrek naar wat Hij nog meer gaat doen in en door de gemeente. Mirjam vertelt in haar verhaal over haar verlangen naar meer connectie voor nieuwe mensen in de gemeente. Ruben spreekt over nóg meer zichtbare genezing en wonderen van Gods Geest. 

Met hen samen zeggen we “amen!”. In en door de gemeente: dat is het framework voor Gods reddingswerk in deze tijd!

De getuigenissen zijn te lezen op de openbare facebookpagina van Jong en Vrij via de facebook app of met deze link: https://www.facebook.com/jongenvrijnl/ 

Aanrader: de registratie van de doordeweekse samenkomst van vorige week met ps. Marcel is beschikbaar op de startpagina van deze app (klik op het logo ’10 - From Glory to Glory’)