Het wordt een mooie dag: op alle locaties is in onze diensten volop leven. Door woorden en muziek wordt de hele gemeente geholpen te ontvangen van wat Jezus voor haar heeft. Zelf mag ik naar Hellevoetsluis, word ik speciaal blij van!

Dat moet ik uitleggen. Bijna negen jaar geleden leerde ik dat God, die ik vanaf mijn jeugd kende, met Zijn goedheid en genade écht vóór mij is (en nooit meer tegen!). Dat was in de toen startende locatie “Amersfoort”. Het eerste stekje van de moederplant Jong en Vrij. Daarom ga ik met speciale dankbaarheid naar de moedergemeente. 

Die ontdekking negen jaar geleden heeft mijn leven veranderd, mijn zelfbeeld genezen, de relatie met God en mensen hersteld en mij in alle aspecten van mijn leven redding gebracht.

Wanneer ik probeer aan mensen om ons heen uit te leggen hoe dat gewerkt heeft, is alle eer natuurlijk voor Jezus (zijn naam betekent Redding). Vader God heeft in Zijn wijsheid voor die redding echter een transportmiddel gebruikt dat ‘gemeente’ heet. Logisch dat ik nogal overloop van enthousiasme en dankbaarheid naar dit ‘Lichaam’. We geloven, dat de verzameling van gelovigen in geestelijk perspectief werkt als het Lichaam van Jezus. Redding in levende lijve dus. 

Het Hebreeuwse woord voor ‘gemeente’ is ‘eda’. Nu wordt ’t leuk (sprak de taalfanaat): wanneer dit woord geïntroduceerd wordt in het Oude Testament, is dat bij drie gelegenheden: 

  • de instelling van het Pesachfeest (waarin we Jezus als ons perfecte Offerlam ontdekken);
  • wanneer de Israëlieten gevoed worden met brood uit de hemel (een beeld van Jezus als ons levende Brood - voor altijd genoeg!);
  • en wanneer uit de rots water stroomt: Jezus als ons levende Water. 

Redding nodig vandaag? Voedsel voor de nieuwe week? Water om je dorst te lessen? Kom gerust en ontvang! 

Je bent vandaag welkom in alle locaties van Jong en Vrij om 10.30 uur. Check www.jongenvrij.nl voor de adresgegevens of ga in deze app naar “Meer” en kies dan “Map”.