Everyday.jpg

Terwijl wij genieten van een paar dagen vakantie, gaat het leven in Nederland gewoon door. Vroeger kon je nog eens naar een stuk van de wereld, waar zelfs je satelliettelefoon nul streepjes liet zien, maar tegenwoordig blijf je van veel dingen op de hoogte - hoe ver je ook van huis bent. 

Nu zijn wij niet zo ver weg, zeker in gedachten niet. Gisteren sprak ik iemand die ons helpt met de voorgenomen verkoop van ons huis. We hebben dezelfde Vader, dat praat makkelijk. Toch vroeg zij zich even af, hoe we dat moeten doen… een huis verkopen, verhuizen, waarheen dan? Hoe snel? Redden jullie dat allemaal wel? 

Onze reactie maakte in ieder geval dat we een leuk gesprek kregen over Vaders zorg voor ons en Zijn hemelse timing. “Zo, ik hoef niet meer naar de kerk,” was haar reactie. Kijk, dat was nou niet mijn bedoeling… Disclaimer: het lezen van een Everyday staat niet gelijk aan kerkbezoek :) 

Nu ben ook ik niet altijd zo relaxed. Wanneer ik ’s nachts wakker word, vind ik mezelf onbedoeld ook heus soms peinzend terug. Geen nuttige activiteit, daar schreven we al vaker over. 

Jezus was werkelijk altijd cool. Lees maar mee in het Evangelie van Johannes, hoofdstuk 5. Vanaf vers 15 lezen we, dat Jezus zich minder populair maakte bij het reli-establishment door op de sabbat een man te genezen. Jezus reageert übercool door de discussie onmiddellijk te brengen waar deze hoort. Het gaat niet om de genezen man, het gaat niet om de sabbatsrust. Het gaat om Zijn identiteit. Hij maakt zichzelf bekend, door naar Zijn Vader te verwijzen. De ophef die dat veroorzaakt, gebruikt Hij om zijn missie duidelijk te maken.

Wanneer het in ons leven spannend wordt, bedenken wij vaak ‘hoe het nu verder moet’. Jezus vliegt ‘m van de andere kant aan: bedenk wie je bent - de geliefde, glorieuze zoon of dochter van de Allerhoogste. Vanuit die identiteit wordt duidelijk waarvoor je hier op aarde bent - namelijk om te genieten en te schitteren als Zijn kind!

Relaxte dag vandaag!