’t Is moeilijk te verbergen: ik ben nogal enthousiast over de gemeente. De gemeente als lichaam van Jezus op aarde, waarin alles beschikbaar is voor de gelovige: redding, bemoediging, voorziening. Een middel dat onze gemeente daarvoor gebruikt, zijn de Connect groepen. 

Gisteren verklapte ik al: het thema van Connect deze week is geen angst meer’. Angst kan je functioneren lam leggen - en Jezus is gekomen om je daarvan te bevrijden. Goed nieuws, wat ook echt zichtbaar mag worden in onze levens!

Soms kan het lastig zijn om angst te weerstaan, je hart niet ongerust te laten worden (Joh. 14:27). Spreken tegen de angst in Jezus’ naam helpt dan, leren we, maar hoe doe je dat? Ook dat kun je leren, ontvangen met je Connect vrienden. Kijk maar:

Uit één van de groepen kwam vanmorgen dit bericht van iemand die na de Connect avond concrete verandering in zijn leven ziet. Met toestemming deel ik hier uit zijn verhaal: 

Vanochtend lukte het om te spreken tegen een ‘dingetje’ dat irritant rondzong in m'n hoofd en niet van plan leek me vandaag nog met rust te laten. 
En écht: doei dus! Merkte dat er gewoon woorden waren om te gebruiken en dat die er makkelijk uitrolden. Ik voelde het gewicht dat ik aan de angst had gegeven meteen smelten en voelde opluchting en vrede. Echt heerlijk zeg, een verademing om dit mee te maken! Bedankt allemaal voor een hele goede avond gisteren, het is niet zomaar wat, wat we met z'n allen hebben: Connect is echt een medicijn bij ‘klachten’! Heerlijk om dit te ervaren bij een groep mensen die allemaal een levende relatie hebben met Vader. Bijzonder omdat Hij mijn Vader is, maar dus ook die van jullie… DAT verbindt!

Wow! Zo mag ’t werken!

Mooie dag!