Deze week is er weer Connect. Binnen Jong en Vrij komen deze groepen bij elkaar in de buurt van alle locaties. Verspreid over Nederland zijn er meer dan 60 Connect groepen. 

Belangrijkste doel? Het leven delen en praktisch maken wat op zondag in de diensten is onderwezen. 

Ook wij als voorgangers hebben onze eigen connect groep: we komen iedere twee weken bij elkaar. Dat is fijn: we zien elkaar niet zo heel vaak en wonen soms ook op flinke afstand van elkaar. We zijn dus blij elkaar te ontmoeten, te spreken en te bemoedigen. In die groep mogen we delen wat er in ons leven gebeurt, wat we thuis en in onze bediening beleven. 

Ik word vaak blij van die meetings. Ik heb het nodig om bij mensen die ik vertrouw, mijn hart te kunnen laten zien. Ik word daar opgebouwd: mijn hart is leuk, maar heeft soms de geloofsoppepper van een vriend nodig. Het werkt ook: wanneer ik me open, laat ik licht schijnen op de moeite die ik ervaar. Ik laat anderen toe die met waarheid komen waar leugen een kans heeft gekregen. 

Eén leugen wordt in ieder geval om zeep geholpen in zo’n groep: de leugen die zegt dat mensen minder van me zullen houden wanneer ik eerlijk ben over mijn falen of onzekerheid. Die is trouwens gebaseerd op de állerslechtste raadgever: angst.

Jezus’ liefde is het, die alle angst volledig doet verdwijnen (1 Joh. 4:18). Wat een perfecte plek om dat veilig te ervaren: een plaats waar geen veroordeling is, maar broers en zussen samen optrekken met Hem. 

Geniet ervan! 

Misschien ben je al aan de beurt geweest, misschien komt jouw Connect groep vanavond of donderdag bij elkaar. Wanneer je nog niet bent aangesloten bij een Connect groep, is er iedere zondag de gelegenheid je daarvoor te melden bij de informatietafel.