Deze weken sluiten we in onze locatie een serie connect-bijeenkomsten af. In andere gemeentes heten dit soms (huis)kringen of (ja, heus!) celgroepen. Een aantal jaren geleden kozen wij voor de term ‘connect’, Engels voor ‘verbinden’. Niet voor niets, zo bleek ook dit seizoen. 

Verbinden: met andere mensen, want zo’n serie van tien bijeenkomsten doe je niet alleen. Dat is al leuk: samen opwandelen (soms letterlijk) soms iets ruiger (ik zag een connect met terreinfietsen door de modder rausen!), samen spreken, samen het leven delen. 

Het helpt om met anderen te verbinden. Pastor Jasper in Amsterdam zegt vaak: “de kerk is de plek waar het OK is, zelfs wanneer de situaties even niet OK zijn…” Juist in die omstandigheden kunnen anderen je ook helpen om met God te verbinden. Connect in meerdere dimensies dus.

Vanuit verschillende connect groepen komen reacties over wat dit seizoen heeft uitgewerkt. Soms eenvoudigweg: contacten gelegd, ruimte gevonden om te delen, vertrouwen zien groeien. Soms nog concreter: hulp gevonden bij belangrijke besluiten, voorziening zien stromen (een deelnemer vertelt van een nieuwe baan, een ander van een nieuw huis). In het seizoen van meditatie misschien niet verbazend: leren stil te zijn.

Sommige connect groepen zijn heel praktisch (wat dacht je van buiten-koken?), anderen écht gericht op het Woord. Niet verbazend dus, dat we ook lezen: ik heb passie gekregen voor de kerk, mijn Godsbeeld is gevormd.

Misschien hoor jij bij een locatie waar je nog kunt aansluiten bij connect - misschien moet je even wachten. Connecten kan echter ook op andere manieren. In praktische teams in de gemeente bijvoorbeeld: hier ontvang je, leer je, kom je in verbinding met anderen én met Vader. 

“Gods liefde kan stromen in je leven - niet als een gevoel maar als realiteit - wanneer je met Hem verbonden bent,” zei pastor Marcel vorige week. Heerlijk om te gebruiken wat de gemeente te bieden heeft om meer van Zijn liefde voor jou persoonlijk te ontdekken! 

Mooie dag!