Vanuit ons huis zijn we dit seizoen twee connect-groepen gestart. Annemarie leidt een vrouwengroep en ik - hoe kan ’t dan anders: één voor échte mannen. Gisteren was voor ons de eerste gelegenheid in deze nieuwe serie. 

‘Connect’ staat binnen Jong en Vrij voor de groepen die elkaar door de week ontmoeten. Connect is echt een plek waar mensen die al jaren deel van de gemeente uitmaken, mensen ontmoeten die zich nog maar net hebben aangesloten. Elkaar leren kennen, het leven delen en samen van Jezus leren, dat is wat er gebeurt. Ook in onze beide groepen zagen we nieuwe contacten ontstaan, juist tussen mensen die elkaar tot nu alleen uit de verte hebben gezien. 

Dit concept hebben we niet van onszelf. Over de eerste gemeente wordt geschreven: ze vormden met elkaar een gemeenschap, braken het brood en wijdden zich aan het gebed (Handelingen 2:42). Mooi inkijkje in hoe het in de huizen van de gelovigen toeging en wat daar de essentie was. Even verderop lezen we: braken het brood bij elkaar thuis en gebruikten hun maaltijden in een geest van eenvoud en vol vreugde (vers 46). 

Naar dit model en beeld zijn de connect-groepen in de gemeente ingericht. Samenkomen bij mensen thuis, of - als de groep te groot wordt - op een andere locatie. Samen het brood breken. Dat gebruik kennen wij nu als het avondmaal: brood en wijn die spreken van het volbrachte werk van Jezus. 

Leuk ook, wanneer je je zo’n groot plat brood voorstelt: voordat je kunt eten, moet dat in stukken gebroken worden. Zo is het soms ook met het onderwijs over Jezus en Zijn genade: je hoort het op zondag, maar zó fijn om door de week in ‘hapklare’ stukjes, op maat aangereikt te krijgen!

Mooie dag! 

Connect werkt ook op andere locaties van Jong en Vrij. Maak jij nog geen deel uit van een connect-groep? Op zondag is bij de informatiebalie alle informatie beschikbaar.