Gisteravond een bijeenkomst met de leiders van de Connect-groepen in de regio Amersfoort. Ook Annemarie en ik mogen meedoen: samen met anderen leiden we in onze regio een Connect-groep. 

Natuurlijk ben ik onvoorstelbaar blij met het Evangelie. Het is dan ook heerlijk om op zo’n startavond dieper te gaan in het Woord, mee te gaan in de visie achter Connect. Het allermeest geniet ik op zo’n moment echter van het samenzijn met mensen van wie ik houd. Ik ben veilig in de gemeente, mag mezelf zijn (pas maar op…) en breng mee wat ik heb ontvangen, terwijl ik vol verbazing zie wat Vader de ander toevertrouwt. Dát is gemeente, het door-Jezus-bij-elkaar-gehaalde-gezin van leuke, mooie, bijzondere mensen. Ik heb mijn connect-ervaring dus alweer gehad deze week, dat begrijp je :) 

Wie heeft ontdekt hoe leuk de gemeente is, wil voor een ander niets liever dan dat hij dat cadeau ook ontdekt. Zo zit mijn vriend pastor Jaap ook in elkaar. Twee jaar geleden was hij in Brazilië en zag hij dat, om de mensen daar écht te helpen, een gemeente noodzakelijk was. 

Wat doe je, wanneer je iets ziet dat er fysiek nog niet is? Net als mijn Vader, moet pastor Jaap gedacht hebben: spreek ik het tevoorschijn! Nu, twee jaar later is op die plek een bloeiende, groeiende kerk te zien! 

17 November vertrekt pastor Jaap weer naar Brazilië, samen met een team uit ons midden. Gewone, bijzondere mensen als jij en ik, die enthousiast zijn geworden over wat Jezus doet door de gemeente. Misschien ben jij daar wel bij!

Ik ben benieuwd wat dit team tevoorschijn gaat spreken!

Mooie dag!

Is de reis naar Brazilië in november iets voor jou? Check: Mission Brazilië

Over de Connect-groepen in jouw omgeving vind je meer informatie bij de info-balie in jouw locatie of via http://www.jongenvrij.nl/connect