Enkele weken geleden schreef ik over hoe goed Jezus zelf voor Zijn kerk zorgt, ook in China. Nalezen kan via http://jongenvrij.tumblr.com/post/143244816585/china 

Morgen vertrek ik naar China om tijd door te brengen met onze pastor Chris, zijn vrouw Heleen en hun dochters. Kadootje voor mij, dat mijn Annemarie laatst zei: “Eigenlijk zou ik ’t liefst met je meegaan.” Geregeld - heerlijk om samen te gaan! 

In een recente editie van het blad De Oogst van de Vereniging tot Heil des Volks las ik het volgende: “Komende zondag gaan er in China meer kerken open dan de PKN in Nederland gemeenten heeft.” De schrijver bewijst op basis van wetenschappelijke publicaties hoe sterk de kerk in China groeit: een jaarlijkse groei van 7% die al decennia lang aanhoudt. We mogen verwachten dat er dit jaar ongeveer 8 miljoen christenen bij komen - 150.000 per week. Zit je nog op je stoel? 

Leuk: Marten Visser schrijft in hetzelfde artikel: “Wat is de Geest van God op een bijzondere manier aan het werk in China! En Hij zorgt ook op een bijzondere manier voor Zijn Kerk.” Dat stelden we al eerder vast :) 

In het enorme land China beweegt Gods Geest met kracht. Nog wat cijfers: er zijn kerken die 60 bijbelscholen hebben. Die leveren elk jaar 1.500 evangelisten af - dat is nog los van de voorgangers en zondagschoolleiders. 

Kun je je voorstellen hoe dankbaar we zijn dat de boodschap van Gods genade ook duidelijk klinkt in de zuidelijke provincie Yunnan? We zijn dankbaar hoe Vader de levens van pastor Chris en Heleen en hun gezin al zoveel jaar zegent en door hen heen mensen bereikt met Zijn onvoorwaardelijke liefde en onverdiende gunst. Dank je mee voor deze helden in het verre China? 

Mooie dag!