Misschien had je ‘m langs zien komen, enige tijd geleden: de uitnodiging om mee te gaan naar China. Er was een reis gepland, juist in deze maand, om onze zendelingen in China te bemoedigen en de kerk in Zuid-China te helpen met gezond onderwijs. Nu zijn veel mensen in ons midden enthousiast over pastor Chris en Heleen en over hun werk in China, maar deze keer bleven de aanmeldingen van mensen die zich vrij konden maken om mee te gaan, uit. 

Ik besloot deze reis niet door te laten gaan. Dat is in zo’n geval best een dingetje: ps. Chris en de lokale kerk hadden er echt op gerekend dat er ‘hulp van buiten’ zou komen. Toch voelde ik: dit is niet voor ons, niet voor nu. Voor ps. Chris voelde het extra lastig: ook een beloofd bezoek uit New Creation Church werd afgezegd. 

Nu spreek ik ps. Chris zeer regelmatig en zie - dankzij de moderne techniek - zijn brede glimlach dan op mijn beeldscherm. Enkele weken geleden was de smile schermvullend geworden. Ps. Chris had bericht gehad uit Singapore: precies in de week dat wij niet konden komen, komt een team van NCC naar hen toe om samen de kerk verder op te bouwen!

We maken deel uit van een gemeente die door Jezus zelf verzorgd wordt. Die moet ik nog een keer tegen mezelf zeggen: Jezus zorgt ZELF voor Zijn bruid! Zie je soms onverwachte dingen, zaken waar je zo op ’t eerste gezicht niet blij van wordt? Vertrouw Jezus: Hij weet wat goed is voor Zijn kerk. 

In China kijken ze uit naar een week vol nieuwe openbaring en groei. Bid je mee voor ps. Chris, het team en zijn gezin? 

Ps. Chris en Heleen zijn werkzaam in China en worden ondersteund door Jong en Vrij. Hun werk onder het D’ang volk wordt mogelijk gemaakt door de stichting D’ang. Meer informatie daarover: http://www.angnews.nl