9.jpg

Op één of andere manier weet ik gewoon, dat de mensen toen Jezus op aarde rondliep, dezelfde uitdagingen hadden als wij nu, om bijvoorbeeld genezing van Hem te ontvangen.

Als er namelijk maar een beetje afleiding was van de omgeving, dan lukte het niet. Waar ze te bekend met ‘m waren (profeet in eigen huis), waar veel religieuze druk was (Jeruzalem) en waar veel spotters woonden (waar Jezus een blinde man buiten het dorp leidde).

Maar als er geen afleiding was, dan stroomde alles zo makkelijk. Daar zit nog wel groeigebied voor ons ten opzichte van toen. Want dat makkelijke ontvangen kwam niet alleen omdat er geen afleiding was.

Ik geloof, dat als je in de buurt van Jezus kwam dat je zó onder de indruk raakte van Zijn uitstraling. Ik geloof dat je simpelweg smolt aan je binnenkant, als je Hem meemaakte. Tot in je tenen gerust gesteld. Heel je hart overtuigd dat je gewild en geliefd was. Wauw! Geen twijfel dat je ging ontvangen. Het hing immers niet van jou af, maar van Hem. Dat wíst je gewoon!

In zo’n atmosfeer, in zo’n letterlijke uitstraling die dwars door je heen gaat, kan iedereen makkelijk ontvangen, toch?

Ik denk dat wij in onze diensten op onze zondag, niet veel afleiding meer hebben. Maar ik geloof dat we nog veel meer onder de indruk kunnen raken van het charisma van onze Redder, Heer en Koning Jezus.

Maar toen kon je Hem aanraken? Ook daar zit groeigebied. Wij kunnen nog veel dieper overtuigd zijn dat Hij dat voor vandaag natúurlijk niet moeilijker heeft gemaakt! Bevat het avondmaal niet Zijn lichaam? Hij heeft beloofd dat Hij er zou zijn.

Bid je ook mee voor alle bedienaars? Met elkaar willen we Jezus in heel Zijn Heerlijke uitstraling weerspiegelen…

Tot morgen!