Zo leuk, zo’n Everyday van gisteren over één enkel woord. Het helpt mij om te mediteren op hoe Vader ons beschermt, hoe perfect onze positie bij Hem is. Met onze plek ‘met Christus verborgen in God’ keert Hij ook nog eens volledig om wat ooit geroofd werd. 

Toen de mens gevallen was voor de leugens van Satan, lezen we in Genesis 3, was het eerste zichtbare effect dat Adam en Eva naar zichzelf keken - en zich schaamden. Zelfs op dat moment liet God hen niet aan hun lot over, maar ging naar hen op zoek. In Genesis 3:9 lezen we dat Hij de mens bij naam roept. 

Ik geloof dat God ons met dit verhaal iets laat zien. Bewustzijn van zonde, van niet-perfect-zijn ten opzichte van God, maakt dat wij mensen ons van nature verstoppen voor Hem. Dat terwijl God niets liever wil dan in onze buurt zijn. Bizar genoeg zeggen wij dingen als ‘ik voel me bij God vandaan’ of denken dat we voor Hem ‘buiten beeld’ zijn. Schaamte en angst voor Hem - terwijl juist bij Hem de veiligste, meest troostrijke plek in het hele universum te vinden is!

Wat ben ik blij dat God in Jezus zichtbaar heeft gemaakt dat Zijn hart naar ons uit gaat. Hij heeft er alles aan gedaan om de afstand tussen mij en Hem voorgoed te overbruggen. Dankzij Jezus’ volbrachte werk, horen we God zeggen: Aan hun zonden en hun wetteloosheid zal ik niet meer denken (Hebreeën 10:17). 

Geen reden meer dus je te verstoppen voor God. Hij heeft alles omgekeerd. Met een glorieuze ‘buut vrij!!!’ neemt Hij jou voor altijd op in Zijn nabijheid. Verstopt? Ja: bij Hem, in Zijn Zoon Jezus. Zonder schaamte in Zijn nabijheid zijn, rondhangen, babbelen, huilen, gewoon: zijn wie je bent! In Zijn aanwezigheid ontvang je van Hem - alles wat je nodig hebt voor een nieuwe dag!

Mooie dag! 

Tip: mediteer vandaag op het ‘zijn in Gods nabijheid’. Je mag jezelf zijn, vertel Hem wat je bezighoudt. Luister naar Zijn zachte stem, terwijl Hij woorden van liefde over jou spreekt.