Terwijl wij in Nederland de afgelopen dagen feest vierden, was onze senior pastor in Zuid-Afrika. Hij doet daar precies waar zijn bediening over gaat: een lokale gemeente helpen opbouwen in genade. 

Uiteraard genoot hij op afstand met ons mee van een superfeest. Intussen gaat de bediening gewoon door: Redemption Church, de gemeente van ps. Josh en Tara McCauley in Johannesburg, wordt echt geholpen meer en meer geworteld te raken in het fundament van Gods genade. 

Redemption Church is pas enkele jaren geleden gestart en maakt nu al een verschil in het leven van veel mensen in Johannesburg en omgeving. De gemeente helpt mensen hun echte identiteit in Jezus te vinden en tot de bestemming te komen die Hij voor hen heeft. 

Aan de andere kant van de wereld, in Europa, maakt een klein team onder leiding van pastor Willem en ons staflid Foppe Wiersma zich klaar om morgen naar Polen te vertrekken. Opnieuw wordt in Polen een conferentie georganiseerd: pastors en leiders horen over het Evangelie van Genade. Uit Jong en Vrij gaan mensen met liefde voor Polen delen van wat de Heer in hun leven heeft gedaan.

Bijzonder hè, terwijl wij feestvieren, doet onze gemeente precies waarvoor we gemaakt zijn: andere gemeentes ondersteunen, gaaf nieuws met meer mensen delen en levens écht zien veranderen. Soms ‘ver van jouw bed’ in kilometers, maar in het hart van onze bediening heel dichtbij. 

Wil je vandaag met me meebidden voor alle mensen die vanuit de gemeente ergens buiten aan ’t werk zijn? Dat kan zijn op reis in het buitenland of gewoon in Nederland, in een gevangenis of vluchtelingenopvang. Misschien gaat dat ook wel over jou: we zegenen jou met het besef dat je deel bent van het hart van de bediening van Jong en Vrij! 

Mooie dag!