Everyday.jpg

Mijn Annemarie en ik maken eigenlijk nooit ruzie… dat klinkt mooi he? Het is ook bijna waar. Dat het toch soms even ‘knettert’ is zeker niet typisch iets voor mijn lief. 

Toch was het zondagmorgen even op het randje. De sfeer bekoelde drastisch, zou ik eufemistisch kunnen zeggen. ‘Driesterren-vrieskist’ is een meer waarheidsgetrouwe omschrijving van de stemming. Mijn lief en mij, we misten elkaar even. Klein prutteltje zat in het midden en keek ons bevreemd aan: zo stil is het anders nooit aan de grote tafel…

Misschien had het allemaal te maken met het naderen van de Grote Verhuisdag. Een evenement dat met rasse schreden dichterbij komt en waarvoor in alle kamers van ons huis de voorbereidingen zichtbaar zijn. Het oppakken van je boedel kan immers allerlei gevoelens veroorzaken… en voordat ik het wist had ik mijn halsstarrig (en niet zo liefdevol) zwijgen verklaard. 

Gelukkig duurt zo’n moment bij ons thuis nooit lang. Voordat we bij de kerk waren, was de kou uit de lucht. Niet omdat dat zo hoort, maar gewoon omdat er niks aan is zo’n stemming te laten bestaan! Tweede gelukkige omstandigheid was de keuze van de worshipleader om een specifiek liedje in te zetten. Sweeter than Wine van New Creation Worship werd enige tijd geleden in het Nederlands vertaald door een team van Jong en Vrij en verscheen op het album Lied van Genade. 

Dit vers helpt, wanneer je merkt dat je eigen liefde tekortschiet. In plaats van pogen te putten uit mijn eigen bron, vertrouw ik mij met deze woorden toe aan de Bron van Liefde. 

Liefdevolle start maken deze week? Zing maar mee: 

Voordat U alles maakte, kende U mijn naam
En koos U mij om dicht bij U te zijn
Uw eindeloze liefde veroverde mijn hart
Aan Uw genade geef ik mij geheel. 

U geeft Uw liefde zo mooi, zoeter dan wijn
Meer dan ik kan zien of bedenken
U bent wat ik verlang en Heer, ik ontvang
Uw liefdevolle genade voor mij. 

Mooie dag!

Tip: beluister Sweeter than Wine in de originele versie via https://youtu.be/sQfFMQJfHt0