Hoe is het mogelijk!?! Weet je nog dat ik schreef over de Grace Alliance? En ik trok denkbeeldige lijnen tussen Europa, Singapore en Zuid-Afrika. En Israël bleek in die driehoek te liggen (voorkeur van Marcel gespot ;-). Nu wil ik niet extra romantisch doen over Israël. Als het gaat om kostbaarheid, zijn alle pastors en kerken die we gaan helpen even kostbaar. Maar ik heb al jaren hart voor Tel Aviv.

Voordat ik [astor werd, was ik altijd bezig met jeugd ministry. Ik preekte nooit letterlijk wet-genade, maar probeerde een frisse (genade) blik te geven op life topics zoals relatie, seksualiteit, uitgaan etc.

Mijn eerste keer in Israël, kreeg ik sterk de indruk dat jonge mensen in Tel Aviv enorm worstelen met het leven. Religie is niks en we proberen de leegte in ons leven maar op te vullen met feesten, aandacht, drank, drugs, seks, beroemd worden, noem maar op. En zoals overal, faalt dat hopeloos voor de meesten. Dus zie je vermoeide gezichten en lege oogjes. En waarschijnlijk veel veroordeling van hun omgeving. Jullie willen niet deugen, niet hard werken, jullie zijn niet dankbaar. Gevolg: meer feesten? Meer vergeten?

Mijn hart brandde. Wat zou ik graag met ze in gesprek gaan. En met mijn ‘kennis van vroeger’ uitleggen waarom je je zo ongelukkig voelt. Of opgejaagd. Of waardeloos. Of hopeloos zinloos. En dan een (boven)natuurlijke weg zien te vinden om in gesprek of preek uit te komen bij Jezus. De enige die je gebroken hart kan en wil helen en die met Zijn liefde en gunst zin geeft aan je leven.

Pastor Erich uit Zurich bleek een vriend te hebben in Tel Aviv. Een Messiaanse, Joodse pastor met een kerk én een koffieshop in Tel Aviv. En vandaag kreeg ik e-mail dat pastor Avi mij en pastor Josh heel graag wil leren kennen. We zijn daar van harte welkom.

Toch wéér verbaasd. Natuurlijk had ik mijn hart ‘op’ de Grace Alliance gezet. Ik wilde graag tot zegen zijn met wat ik zelf heb ontvangen. In lijn met Jezus’ hart. Maar ik had nóóóóit verwacht dat de eerste pastor die officieel laat weten open te staan voor hulp, van een kerk in Israël zou zijn. En dan óók nog eens in Tel Aviv… (zucht van verwondering)

Tot morgen!  

Comment