Everyday.jpg

In de video over de reis naar Albanië, die je gisteren kon bekijken (terugkijken kan hier: https://goo.gl/5E9iJP ) hoorde je mensen vertellen over bekeringen en genezing. 

Dat is ook logisch, zei één van de voorgangers in de video: Jezus heeft het zo beloofd! Ze refereert aan Markus 16:17,18: Als tekenen zullen deze dingen de gelovigen volgen: in mijn naam zullen zij boze geesten uitdrijven, in nieuwe tongen zullen zij spreken, slangen zullen zij opnemen, en zelfs indien zij iets dodelijks drinken, zal het hun geen schade doen; op zieken zullen zij de handen leggen en zij zullen genezen worden. 

Nog niet alle elementen van het rijtje hebben we uitgeprobeerd, maar we zijn een behoorlijk eind gekomen. Niet voor niets schetst Jezus dit perspectief aan Zijn leerlingen wanneer Hij ze ook de opdracht geeft de wereld in te trekken om het evangelie bekend te maken. 

“Het móet ook bovennatuurlijk zijn,” zeiden we tegen elkaar toen we begonnen aan onze twee weken in Albanië. Het is immers een land met behoorlijk wat uitdaging op spiritueel terrein. Jaren van maoïstisch communisme hebben religie uitgebannen. Het moslim-getuigenis is prominent. Door de lage levensstandaard is de focus van de gemiddelde inwoner van het land op ‘overleven’ - dus geld (liefst harde euro’s!) verdienen. 

In zo’n omgeving is het begrijpelijk vast te stellen: tjsa, dan moet bovennatuurlijke hulp het wel komen doen, want nee, hier kunnen wij mensen niet tegenop. En dan blijkt ’t nog te werken ook… :)

Grappig, bedacht ik bij terugkeer: hoezo denken we, dat de redding van Nederland ook maar een klein stukje van ons zou kunnen afhangen? Het was Gods werk, het is Gods werk en dat zal het altijd zijn. Niet zo belangrijk wat de context is of hoe de omgeving eruit ziet: Zijn bovennatuurlijke reddingskracht is wat we nodig hebben!

Dat geldt voor de redding van een land - en voor redding in ieder facet van jouw leven. Ook vandaag: het bovennatuurlijke, beschikbaar voor jou! 

Mooie dag!