Deze week een mooi gesprek met iemand die mij raad vroeg op financieel terrein. Dachten we. Dat moet een vergissing zijn geweest, want zoals velen weten, ben ik niet zo van de cijfertjes… Gelukkig ging ’t snel over Jezus en over onze kostbare harten.

Verwarring in ’t leven van mijn vriend: verschillende mensen hadden hem aangeraden alles op alles te zetten om een hypotheek te kunnen afsluiten voor een nieuwe woning. Nu is met een woning en een hypotheek niets mis. Zoals met zoveel zaken in het leven: ’t is maar wat je erover gelooft. 

Wanneer je wordt ingefluisterd, dat een hypotheek je vervulling gaat geven, moet er iets mis zijn: een schuld (want dat is een geldlening immers) moet jou blij maken? Dacht ’t niet. 

Wanneer je je geloof recht zet, gebeurt er iets moois: vanuit het kennen van Jezus wordt duidelijk, dat Vaders gunst op jou is. Op basis daarvan mag je geloof hebben voor een veilige plek om te wonen en voorziening in je leven. Elke dag opnieuw. Wie bepaalt hier jouw geluk? Degene die alle schuld van jou afnam! Zelfs wanneer daarvoor een geldlening bruikbaar en handig is, is Hij de bodem onder jouw bestaan, een écht veilige schuilplaats!

Het is maar wat je gelooft: veel van de principes van de wereld mogen we ‘omdenken’ - plaatsen in de realiteit van Jezus. Hem kennen, geeft genade en gunst en dat verandert alles. Wat dacht je van deze om vandaag op te mediteren?  

Dat genade (Gods gunst) en vrede (dat volmaakte welzijn, al het noodzakelijke goed, alle geestelijke voorspoed en vrijheid van angsten en verontrustende passies en morele conflicten) jullie vermenigvuldigd mogen worden in (het volledige, persoonlijke, exacte, en correcte) kennen van God en van Jezus, onze Heer. (naar 2 Petrus 1)

Mooie dag voor jou!

Comment