Wanneer ik het boek Handelingen lees, ben ik onder de indruk van de impact van de bediening van de apostelen. We lezen bijvoorbeeld over steeds meer mensen die in de Heer gingen geloven, vele tekenen en wonderen en genezingen, zelfs wanneer alleen de schaduw van Petrus op de zieke viel. 

Mooi om je te bedenken dat hier het leven van de éérste gemeente wordt beschreven. Ahem… ik geloof, dat wij gemaakt zijn om nog grotere dingen te beleven! 

We zijn dankbaar voor iedereen die in onze omgeving de Heer leert kennen, voor herstel van levens en gezondheid. Toch zeggen we regelmatig: “Het mag nog wel meer! Kom maar op met die doorbraak!”

Het is goed je zo uit te strekken naar wat de Heer wil doen. Goed ook, om elkaar te bemoedigen met wat er nu al gebeurt. Twee verhalen die ik recent hoorde: 

Eén bezoeker was jaren niet in een kerk geweest. De nacht voor het bezoek aan de dienst was hij al onrustig. De avond na de dienst vertelde hij: “Op het moment dat de deuren van de zaal open gingen, voelde ik iets in mijn hart gebeuren. Toen de muziek begon te spelen wist ik: ik ben thuis. Ik wil me aansluiten bij een gemeente.” 

Een andere bezoekster kwam uit een ver land naar Nederland. Ze bezocht eigenlijk nooit een kerk. Ze beleefde een gezinsdienst en keek verbaasd naar alle blijde mensen. Op weg naar huis vroeg ze haar gastheer: “Kun je mij aan een bijbel helpen?” 

Het geheim van de impact van de eerste gemeente lees je in Hand. 5:12: de gelovigen kwamen eensgezind bijeen in de zuilengang van Salomo. Er is blijkbaar bijzondere kracht wanneer de gemeente eensgezind samenkomt. 

Leuk, om je met die verwachting voor te bereiden op de dienst van morgen? 

Tot dan!