Gisteren enorm genoten van de samenkomst in Amsterdam! Alleen dat dialect al…

Stel je voor dat je iemand als reactie hoort zeggen: “Daan kijkie nie verder dan je neush laang is.” En dit is dan in de context van ‘onder de wet zijn’, dus gesluierd. Bij iemand die gesluierd is, gaat het uitzicht inderdaad letterlijk niet verder de lengte van de neus. :-)

Daarna lunch bij Pastor Jasper en Maartje. Pastor Maartje moet ik zeggen, bevestigd door een profeet. Ik vind alleen dat woord nog niet zo goed bij onze gracieuze ladies passen. Cody wil er sowieso niet aan. Hoewel ze een zeer goede en trouwe herderin is van onze cavia’s. ;-))

Vandaag vlieg ik ‘even’ naar Zwitserland. Vliegen is tegenwoordig ook net openbaar vervoer. ‘s Avonds ben ik al weer thuis. Tussendoor even lesgeven op de Bijbelschool in Bubikon. Op hun Facebook word ik aangekondigd als de Hollywoodpastor?!? (https://www.facebook.com/graceacademy). Ik denk dat ik maar een studie ga doen over eerbied voor bedienaars. ;-)

Zonder dollen, ik wil het hebben over de vervulling van de wet. En dat niet één jota of tittel ervan zal vergaan ‘totdat alles is geschied’. Een stukje wat sommige mensen doet terugdeinzen van genade. Moeten we de wet er voor de zekerheid niet bijhouden?

Terwijl Jezus daarvoor zegt: “Ik ben gekomen om de wet te vervullen.” Waarom Hij? Omdat wij het niet kunnen! Daarom moest Hij ‘m komen vervullen.

Die tekst van jota en tittel zou ons niet bang, maar blij moeten maken. Want het vloekdeel van de wet is weg. Dat heeft Jezus gedragen.

Maar het zegendeel van de wet heeft Jezus als een erfenis voor ons achtergelaten. Elke jota en tittel van alle zegen, moet geschieden! Halleluja!!

Te beginnen deze dag. Ik wens je een heerlijke dag, vol geboden. Wat?! Ja! De zegen is nu op jou geboden! :-)

Tot morgen!

Comment