Natuurlijk is het vriendelijk bedoeld, maar een beetje ‘verplicht nummer’ karakter heeft ’t vaak wel: al die ‘beste wensen’ die je deze dagen toegeworpen krijgt. Niet zomaar ‘goede’ wensen, maar de beste, sjongejonge… Ze komen wel een beetje veel en lijken wel het stop- (of beter: start-) woord bij iedere ontmoeting - al dan niet voorzien van een “of had ik jou al gehad…?”

De allerbeste wensen voor dit jaar komen van je Vader. Hij kent je, Hij heeft ook dit jaar heerlijke plannen voor je. Juist rond de jaarwisseling houd ik ervan te filosoferen over het fenomeen ‘tijd’. Ik bedenk dan dat de dagen en uren zoals wij die kennen een geschenk van God zijn om hier op aarde iets van ‘tijd’ te snappen (Psalm 90:12). Zijn tijdrekening is echter anders: Hij is God van eeuwigheid tot eeuwigheid (Psalm 90:2). Heel even op mediteren… en dan weer landen :) Dát is een voor ons mensen ongrijpbaar perspectief. 

Vanuit dat perspectief stuurt Hij ons ‘beste wensen’. Dat doet Hij ook door mensen met profetisch zicht. Ik ben onder de indruk van de woorden van ps. Andrew Toogood voor de gemeente Jong en Vrij in 2017. In zijn preek in Rotterdam, enkele weken geleden, zei hij: 2017 wordt geen jaar van ploeteren, geen jaar van oplopende druk. Het omgekeerde is waar. Wanneer jij hoort naar Zijn stem en doet wat Hij zegt, zul je vermenigvuldiging zien. 

Voor wie ‘rust’ had ontvangen voor 2017: check. Rusten aan Jezus’ voeten, luisteren naar Zijn woorden en opstaan wanneer Hij de richting aangeeft. Bovennatuurlijke ‘BHOOM’ om met ps. Andrew te spreken. Zó sterk, dat mensen zullen zeggen: dit moet wel van Jezus zijn, dit moet God zijn. ’t Is ongelofelijk wat zij doen!

Leuk zo, die goede woorden voor 2017. Het wordt een mooi jaar! 

Tip: Luister naar de preek van ps. Andrew via het startscherm van de Church-app.