Zestigduizend gelovigen vierden samen feest. Dat mag in de krant. Het nieuws werd echter de afgelopen dagen gedomineerd door andere berichten. 

Op Pinksterzondag hoorden we van een nieuwe aanslag in Londen waarbij doden en gewonden vielen. Vervolgens schokten de verdrietige berichten van de dood van twee tienermeisjes ons land. 

In kranten en op regionale nieuwszenders worden graag mensen aan het woord gelaten die via diezelfde media kennis hebben genomen van de gebeurtenissen. Opvallend waren de schrik en vrees voor herhaling, waarmee vooral ouders van tieners hun visie op de situatie deelden. 

Wanneer er dingen gebeuren die ons angst kunnen inboezemen, krijgen we soms het gevoel te ‘wankelen’. We staan te wiebelen op onze benen - het schokt. 

Zou dat de reden zijn, dat Vader zó benadrukt hoe stevig we mogen staan op Zijn fundament? Wanneer de ondergrond stevig is, blijf je op je benen staan, ook in de storm. Mediterend (daar gaan we weer!) op de woorden van Jesaja viel mij op, hoe hij de ondergrond stevig neerzet: gerechtigheid zal je fundament zijn (vers 14). Het resultaat daarvan? Lees maar verder: Je zult niets meer te vrezen hebben: onderdrukking zal je niet bereiken, voor terreur blijf je gevrijwaard

Toen Jezus jouw plaats innam, kwam een nieuwe plek voor jou beschikbaar: Gods geliefde kind, voor altijd opgenomen in Zijn goedkeuring (in Jezus), Zijn liefde en gunst vóór jou. Terwijl jouw bewustzijn groeit in deze waarheid, nemen de kracht van angst, onderdrukking en zelfs de dreiging van terreur af in jouw leven. 

Jij verborgen in Jezus, in God (Kolossenzen 3:3). “Waar precies?”, vraag je je misschien af. Wedervraag: waar is Jezus op dit moment? Op de troon bij de Vader. Wat weten we van die plek? Lees maar mee in Psalm 89:14 (naar NKJV): Gerechtigheid en recht zijn het fundament van Uw troon. Genade en waarheid gaan voor U uit. 

Het fundament onder jouw bescherming is het fundament van Gods troon. Hoe stevig? Zó stevig. 

Tip: kijk en luister vandaag (opnieuw) naar de preek ‘Jezus, Held van de Wereld’ in de serie Unstoppable vanuit het startscherm van deze app of via vimeo.